Als er een manier is om het beter te doen,
vind die dan!

~ Thomas A. Edison ~

PCC consultancy helpt u graag!

Bent u van plan om als eigen ondernemer te beginnen, bent u net gestart of wilt u graag omgeschoold worden? PCC consultancy helpt u graag. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@pccbonaire.com

Gouden tips voor startende ondernemers

Al tijden loop je rond met een plan, een werkplan, een plan die niemand anders kan uitvoeren dan jij. Een eigen bedrijf klinkt als muziek in je oren. De knoop is door gehakt en je gaat wat voor jezelf opstarten. Vragen komen in je op, sommige worden beantwoord, anderen blijven leeg. Tijd om die vragen op te vullen, tijd om van jouw plan een succes te maken. PCC consultancy helpt u daar graag bij. Om alvast te starten zetten we hier 10 gouden tips voor je op een rij.

Wie ben ik?

Wie ben ik? Wie jij bent is enorm belangrijk voor een startende ondernemer. Wie jij bent bepaald hoe andere mensen reageren op jou. Wat zijn jouw goede kanten? Waarom willen mensen persoonlijk met jou samen werken? En wat zijn jouw slechten kanten? Wat is de valkuil waarin jouw samenwerkingspartner een overeenkomst opzegt of dat je juist niet tot een overeenkomst kan komen. Denk goed na over jezelf als persoon en je eigen krachten.

Talent is wat telt

Talent is wat telt. Ontwikkel jouw talent. Mensen denken altijd dat talent iets speciaals moet zijn zoals schilderen of voetballen, maar dat betekend niet dat een verkoop praatje geen talent kan zijn. Of misschien ben je wel een talent in organiseren of ben jij een top timmerman. Met dit voorbeeld willen we laten zien dat iedereen een talent heeft. Ga opzoek naar jouw talent binnen jouw droom onderneming.

Een droom met een deadline

“Een doel is een droom met een deadline” ~Napoleon Hill~
Dromen doen we groots, maar dat is geen werkelijkheid. Specialiseer je dromen tot behaalbare doelen en stel daar een deadline aan. Doelen worden alleen behaald als je daadwerkelijk naar een deadline toe streeft. Zorg dat je doelen overzichtelijk zijn en daadwerkelijk wat opleveren. Zorg dat je doelen vast stelt voor een korts tijdbestek en voor in de latere toekomst.

Noteer doelen op papier

Doelen en dromen begint altijd in het hoofd, of tijdens een gesprek met een vriend of familie lid. Probeer die doelen op te schrijven op papier. Meestal blijkt een doel nog helemaal niet zo goed uitgewerkt te zijn als dat je denkt in je hoofd. Zorg dat doelen op papier uitgewerkt zijn met nummers zodat je uiteindelijk ook daadwerkelijk kan zien of jouw doelen daadwerkelijk behaald zijn.

Het onderzoek

Zodra jouw doelen zijn uitgewerkt op papier kan je gaan onderzoeken of jouw doelen ook daadwerkelijk mogelijk zijn. Onderzoek naar jouw doelen en droom bedrijf zijn enorm belangrijk. Een startende ondernemer heeft meer succes als zij eerst een nauwkeurig onderzoek hebben gedaan naar de omliggende markt en zijn eigen doelen.

De omgeving

Tijdens het onderzoek is het daarnaast ook erg belangrijk om onderzoek te doen naar jouw omgeving. Kijk op welke plaats jouw bedrijf het beste zal lopen. Waar bevinden jouw toekomstige klanten zich en met welke mensen en bedrijven uit de omgeving zou jij samen kunnen werken. Jouw omgeving en jouw eerste kring (familie en vrienden) zijn enorm belangrijk voor het behalen van jouw doelen.

Geloof in jezelf

Nu het onderzoek is gedaan en doelen zijn vast gesteld, staan er nog maar een paar dingen op het spel en één daarvan is geloof in jezelf. Als jij niet in jezelf en je bedrijf geloofd zal een ander daar ook niet in geloven.

De focus juist leggen

Leg de focus op jouw belangrijkste doelen, leg de focus daar waar jij goed in bent en zorg dat anderen jouw kunnen ondersteunen op punten waar jij iets zwakker op bent.

Geen angst om te falen

Heb geen angst om te falen. Iedereen faalt in het leven. Dit maakt ons sterker en wijzer. Falen doen we allemaal, maar de manier waarop jij je fout hersteld is wat uiteindelijk jouw bedrijf beter kan maken.

Tip 10

Tip 10 is om bij tip 1 te starten! Heel veel succes en weet ons te vinden voor extra ondersteuning.